Jumaat, 10 April 2009

tahi lalat ada yang bahaya dan ada yang tak

saya tgk mhi ulangan pasal tahi lalat. caught my attention sbb saya ni sangat banyak tahi lalat. kt muka dh macam sharifah aini dah.ade org suke ade tahi lalat tapi bukan la saya. tahi lalat adalah pelemah self esteem saya. xkesah la korang kate manis ade tahi lalat. bagi saya tetap tidak suke tahi lalat.

tahi lalat ade yang bahaya dan ade yang tak. so sesapa yang suke sangat ada tahi lalat, sile take note ye. ciri2 yang bahaya. bahaya ni tahap kanser tau. bukan bahaya yang kecik2.

1)tahi lalat tuh x semetri.
2)berubah warna
3)berdarah
4)tumbuh di area kepala yang dekat telinga.
5)ade lagi tapi x hengat la.


info berguna di pagi jumaat ;p

2 ulasan:

pestisid berkata...

hurm sy pun rs pelik gak apsal edy byk taik lalat.kat muke banyak gak. tempat2 lain blum discover hikhik.

tp org kulit putih mmg biasenye byk taik lalat. tapi taknak la die tu byk sgt taik lalat. ko takde website taik lalat ke, nak rujuk mana yg bahaya mana tak.

lina berkata...

lisa--> owh xde la websitenye