Rabu, 28 Oktober 2009

ape kes di waktu kerja saya berada di kedai mamak?

hello dear,

hehe tajuk dah jelas lagi tersuluh. haha peribahasa ikut pale otak saya sendiri. betul ke salah belakang kira. owh lupe pulak. saya nak bebel pasal tajuk kata atas tuh bukan peribahasa syok sendiri ;p

ni kategori ngulor di waktu keje tak? macam sesetengah orang yang berlepak kat kedai mamak time waktu keje. bukan la korang. saya tengah tunggu passport saya siap. tak kan nak tunggu dalam imigresen tuh. tak koser saya. dah la macam playground kekdahnye. budak2 berlari2, jerit2. saya suke budak2 kecik tapi yang behave la. yang degil piang tuh rase nak cekik pun ade.

ni 1st time in my life buat passport tau. nak gi mana tuh kita simpan dulu. nanti dah balik, kalo rajen saya cite. kalo rajen la kan? hope segala rancangan berjalan lancar la. at least boleh la mengubat hati ngan otak bile kuar berjalan-jalan kali ni. asek serabut je memanjang.

tapi kan.... saya tak berape berkenan ngan gambar passport saya. siap nak amik gambar baru tu korang. tapi telah berfikir secara rasional dah tadi. dah memang rupe sebenar tak cantik. terimalah seadanya. agipun membazir sesangat. sape la nak tengok gmbr tuh. orang imigresen je pun. betul tak?

sebut pasal rupa yang cantik, bagi korang ape makna cantik. saya 2-3 ari ni asek 'ternganga' tengok orang cantik. bukan setakat rupa tapi budi bahasa pun cantik gak. tapi cantik tuh tersangat subjektif. rasenye kalo rupe je cantik, tak ke mana la. sebab rupe akan luput dimamah usia. yang penting inner beauty tuh. but, manusia. suka yang cantik di luar aje. susah sangat nak jumpe orang yang pandai menilai inner beauty. susah kan?

ok la dearie, saya tinggalkan korang ngan soalan. apa makna cantik bagi korang? sape yang leh bagi jawapan yang ala2 best, saya nak bagi ole2 from somewhere out of malaysia. tarikh tutup sampai rabu 4/11/2009 jam 1230 t/hari.

jawapannya tuh saya nak korang bagitau 'apa makna cantik' kat komen saya nih. so sape nak join, cepat2.

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

untk pembuka kate ,askum kepada miss..
makne cantik bagi saye iaitu 1.cantik(comel) or 2.cantik(tomei):
1.cc adelah cantik sume segala2 dimata2 sesiapa sahaja lebih2 lagi yang putih gebu,bergitulah penilaian manusia b cagi manusia lain yang dianggap cantik tapi cc xsemestinye cantik luaran dalaman pun cantik.
2.ct adelah luarannye cantik beserta dalamannye boleh dikatakan pakej,xsemestinye cantik luaran tu cantik dari paras rupa maksudnya cantik tingkahlaku,sopan santun ,hormat org tua n sbagainya perlu di + dengan hati yang cantik(baik).. no.no.no perasaan jahat tapi cikit xpe kitekan manusia biasa.xkanlah xde perasaan jahatkan kan.kan.
sesetengah manusia mengangap cantik luaran sudah cukup itu adelah salah tau ,dalaman PUN mesti cantik(hati)....

w a w a berkata...

aku nk masuk contest gak..nk dpt ole2 dr?? ngehehehehe~
tp ko bg laaa aku jwpn objektif...
sbb cantik nih trlalu subjektif weiii~!!!

dd dudu berkata...

lina kalau ko buat contest "apa maksud cinta" musti aku bole jawab, ngeeeee ;p

apa maksud cantik, susahh arrr~~

baiklah aku try

cantik itu adalah siti hawa dalam cerita sumpah bunian

huk

w a w a berkata...

jwpn aku lg;

cantik itu wanita..
hensem itu lelaki...

sekian~

mun-e berkata...

cantik itu terpulang pada penilaian mata dan hati yang melihatnya.

kalo menilai kecantikan hanya melalui mata saje, kite mungkin akan tertipu. tapi kalo melihat melalui mata dan merase kecantikan itu dari hati, insyaAllah kecantikan itu tidak akan menipu kite

hehehe

akhir kata..pandangan mata selalu menipu, pandangan hati itu yang hakiki..

:p