Khamis, 6 November 2008

need a break..

huhu..operasi kerahan tenaga still berlangsung. pg tadi smpai sy xleh bgn utk g present. I cramped half of my body. Sy mmg ade masalah tulang and saraf. ble dlm keadaan yg byk pk n stress so sakit ni akan dtg tbe2. dulu2 agi teruk, muke sy slalu pucat n kebiruan and smpai skrg, belakang badan sy akan ade lebam2. mak sy cite, mase sy baru lahir, mak dan nenek pelik ngape ade lebam2 kt belakang sy. tanda lahir kot mak kate. but, after umur sy 1 taun dh ilang dh lebam2 tuh. skrg kalo sy rase sakit2 dan lemah2 badan, bersedialah utk tengok lebam2 tuh.



sakit sy ni xde ubat dan xleh sembuh. Dr pakar suh sy terima je sakit ni sbb sy sendiri diberi pilihan utk wat operation buang tulang(sy ade terlebih tulang kt C3 kalo x silap sy). Tapi operation ni berisiko. Ketua pakar explain kt mak dan sy risiko yg akan hadapi ialah 3 bulan pas operation sy kne terlantar je. Pas 3 bulan tuh baru leh tau sy normal atau lumpuh. Mak ngn sy xnk amik risiko tuh. sape nk lumpuh kn? Pastu leh bygkn mcm ne nk terbaring x bergerak selame 3 bulan?



Mase sy dlm follow up pakar (kat hospital afzan kuantan) dan first time dibagitau ttg sakit sy ni, Doktor tuh ckp sy antara yg special coz dlm 1000 org sy yg dpt kelebihan ni. sbnrnye dia nak reverse psikologi supaya sy terus ade semangat utk teruskan idup sbb jarang org dpt idup bile sakit ni.tapi mase sy kne follow up kat seremban (sy tukar spital sbb sy matrik kt seremban so senang nk rujuk), ade sorg doktor tuh dia ckp kt sy ngn kasarnye "awak terima je la sbb dh takdir awk mcm tuh!". mmg i redha pun doktor.



sy penah rase cramped sorg2 kt midvalley. seb baik time tuh Big B ade. dia amik sy bw ppum sbb klinik kt midvalley tuh xleh nk rawat sy. mase kt ppum tuh dd, hana ngn ciare dtg. sy ckp sy xnk operate n nak discharge. so sy dischargekan mlm tuh gak.



tapi smpai ble sy leh tahan n sbr hanya Allah je yg tahu.

4 ulasan: