Ahad, 9 November 2008

sy penternak 'cacing' berjaye

citenye mcm ni ye kwn2. ingt x cite yg lappy sy rosak arituh. ble die dh sehat. sy x bg dia antibiotik pun. so skrg, byk la 'cacing' dlm lappy ni. siap leh hangged sbb cpu process cecah 100%. dh try gune virus removal tapi xde 1 pun virus. scan online lak, hanye 'mat trojan' dan 'cacing' je ade. tapi kalo smpai hangged tuh msti keje si 'cacing' kn? mesti dh gemuk2 dlm perut lappy. eeeeeeeeeeeeeeeee.............

sbnrnye sy bukan xnk pasang antivirus cumenye dh kurang caye ngn antivirus free. besela bende free. dh lame tau sbnrnye sy pasang cite2 nk pakai antivirus beli. pakejnye ok kwn2. RM88 setahun licence utk 3 users(xtau la masih same hargenye ke x). tapi apakan daya. ngaja 4 bulan tapi gaji masih xdpt2. last 2 weeks kate cek dh siap, tinggal nk sign je. tapi org yg nk mintak sign cuti seminggu direct. pastu xde org amik alih tugas dia tuh. x baik kn wat sy mcm ni?

okla..stop cite hal2 yg pening pale tuh. meh kite bincang antivirus pe yg elok. Avast sy x ske ok! kalo kne attack virus, file yg x virus pun dia leh buang skali. tapi tuh yg free la. yg berbayar xtau lak. sape de experience gune avast bayar? ok x? mahal x?

10 ulasan:

dd dudu berkata...

alaaa aku xreti sgt bab2 anti virus ni, aku pakai jek ape yg ade, kdg2 tukar2 hehehe skang avast jek, cam malas nak install2 yg lain dah hehe

lina berkata...

en kuku gune antivirus pe?

pestisid berkata...

kaspersky RM65 sajork.mahu?RM45 for 1 user.RM65 for 3 user.let me ask eddy first.he knows the dealer.

lina berkata...

nmpknye hargenye turun agi. arituh sy g mines b4 raye harganye rm88 utk 3 user. kt lipis gile mahal. cecah rm100 gitu.

dd dudu berkata...

xtau laa, hari tuh kuku kate die gune AVG.. tp hari tuh die ade bg panda, tp aku xtry lagi hoho nanti aku tanye die eh

eh ok laaa yg pestisid tu, lina beli laa

lina berkata...

nak beli.. tapi masih tunggu cek agi.

pestisid berkata...

bukan harge turun.tapi ktorg mmg bisnes kmpiter la cik kak.kami udah membuke bisnes bernama EDL computer services.auu gedix tak EDL is edy dan lisa.ahaaaaaaaaaak ahaaaaaaaaaaaaaak.kuhkuh.sape nk bli desktop yg AMD nye spek, spek lain power skali LCD samsung 17" harge RM1280.Kalo dual core, 1480.
eh eh silap.kaspersky 3 user rm79 lor.1 user rm40 kot.cmtu la lebih kurg.nnt i tanye die ye.

lina berkata...

EDL? hik hik mcm DNA Dynas n Awal laks. nanti sy bli ngn ko je la lisa.

pestisid berkata...

boley2.......EDL tu sebenanye nak jadik ala2 EDS cberjaya.puuuuuuuuuuuuuuuu.hehe.nnt sy tanye die.saye ni bahagian menghabiskan duit keuntungan je.die yg bekerje keras.heheeee

lina berkata...

ahli kongsi senyap ey ko? nanti sy dpt je cek yg lame sy tunggu tuh, sy terus roger ko tau