Rabu, 29 Julai 2009

upm dah kena kosongkan sebab H1N1 =(

selamat pagi semua.

sejak akhir2 ni jarang bebenor dah saya hapdet blog nih kan? bz ma.. siang keje. malam pulak dah penat.sorry bebanyak. semua dah dengar berita yang upm dah evacuate sebab H1N1. so scary oh.. saya kini menumpang di rumah kawan.semalam dah gi klinik. doktor kate saya x demam. jadi mungkin bebas from wabak yang menakutkan tuh. tapi batuk,sakit pale, sakit tekak tuh ade la.cuaca skrg x menentu betul. kejap ujan, kejap panas. ngan jerebu nye lagi.

semalam panik gak bile ros bagitau yang upm tutup. call budak2 kat hostel tanye. rumours macam2 la kuar. makin bertambah panik la budak2 upm. ade yang kate our college infected 11 persons.yang paling x tahan tuh, kate ade kolej yang disuspek H1N1, 500 orang. sape x panik kan? korang yang x duduk kat dalam upm pun bile dengar rumours macam tuh, mesti panik gak kan?

wabak ni dah makin menganas pulak rasenye kan? erm x risau ke bile suruh student2 tuh balik, ade pulak sebenarnye yang dah infected terbalik kampung gak. plan evacuation sesuatu tempat bile ade yang kne H1N1 tuh macam x bape kene ye dok? huh! pening bile terpikir hal nih. seram seriau semua ade. hope that everything will be fine and kembali ke normal balik. but, can a? same2 kite berdoa ye kawan2.

8 ulasan:

ciare (^_^)v berkata...

meh meh dok umah aku...xjauh sgt pon =P

lina berkata...

mane boleh yang oii.. kamu tuh dah bersuami ;p

rosealley berkata...

umah kawan mane 2???;p

lina berkata...

haha kwn yg baru komen nih la =)

dd dudu berkata...

oo linaa duk umah ros ek?

hoho soo x leh laa aku g fak jmpe dr. ek ;p

(alasan ;p)

lina berkata...

aku pun baru nak gune alasan tuh xnk jumpe dr R minggu depan. tapi diorg x cuti asenye =(

Tanpa Nama berkata...

uitm pun kene tutup seminggu jugak, adik i tgh chillin kat umah ni. duduk indoors je, skrang dah jadi pandemic dah

lina berkata...

shai, adik u ok x? i smlm panik gak bile tau yang ade kes di upm. cepat2 gi check.